Postpartum Treatments


Benkung Belly Binding
Herstellen na en van de bevalling - natuurlijke genezingsproces stimuleren en
ondersteunen - buik inbinden - ontspannen - genieten - helen

Tijdens de zwangerschap verandert het lichaam van een vrouw. Organen moeten plaats maken voor de baby die in haar groeit en steeds meer ruimte nodig heeft en ligamenten en buikspieren rekken op/uit. Wanneer een vrouw bevallen is moet haar lichaam herstellen van het bevalproces en alles moet terug op zijn plaats komen. Door de buik in te wikkelen kan je het lichaam hier een handje mee helpen.

 

Een buikwikkel / Bellybind zorgt voor;

  • 360 graden ondersteuning van de romp en buik;

  • helpt bloed, vocht en lucht dat je lichaam tijdens de zwangerschap extra heeft vastgehouden - ter bescherming van je kindje - om sneller af te voeren;

  • Laat de buikspieren en ligamenten sneller terug keren in hun 'oude' staat van voor de zwangerschap;

  • Ondersteunt losgeraakte ligamenten;

  • Ondersteunt vitale organen, waaronder de baarmoeder en zorgt ervoor dat deze terug keren naar hun 'oude' plek en grootte van voor de zwangerschap;

  • Verbeterd de houding;

  • Houdt de baarmoeder op haar plaats waardoor de 'bekkenbodemspieren' ontlast worden en tijd krijgen om te herstellen;

  • Kan klachten bij bekkeninstabiliteit verminderen;

  • Dwingt je om rust te nemen en te herstellen doordat je minder mobiel bent. 

Benkung Belly binding is een van oudsher Maleisische methode waarbij de buik van een pas bevallen vrouw wordt ingebonden door middel van een katoenen lap stof van 17 meter. Het is een klein beetje te vergelijken met het sluitlaken dat vroeger gebruikt werd. Het verschil is echter dat een sluitlaken recht toe - recht aan is waardoor het niet passend aan je lichaam is en het in tegenstelling tot een Bellybind maar een gedeelte van je buik omvat.

Hoe gaat het in zijn werk?

De Buikwikkel is vooral bedoeld voor de eerste weken na de bevalling. Je kan de buikwikkel dan namelijk tot 24 uur laten zitten. In de eerste weken gaat dat wat makkelijker omdat je dan nog niet zo veel beweegt en veel rust neemt en in bed ligt. Wanneer je zelf wat beweeglijker wordt kan je de buikwikkel 's-avonds dragen. De doek 24 uur dragen is dan niet meer nodig, 6-10 uur is dan meer dan voldoende. De buikwikkel kan de gehele kraamperiode gebruikt worden en zelfs na deze periode kan je er af en toe nog gebruik van maken. 

Hoe ziet een behandeling eruit? 

Voordat het lichaam ingebonden wordt is het belangrijk dat het lichaam hierop voorbereid wordt. Dit doe ik door het buikgebied en de onderrug te voorzien van een Moxa behandeling. Een moxastick (een Chinees kruid, verkoold in de vorm van een sigaar) wordt aangemaakt. Dit zorgt voor rook en warmte. Van deze warmte wordt gebruik gemaakt door de stick op bepaalde plekken boven de huid te houden en te bewegen. Hierdoor wordt het lichaam en de organen heel diep verwarmd. De Moxa behandeling doet niet zeer, het werkt heel ontspannend en de meeste mensen vinden het super fijn om te ontvangen. 

 

Na de moxa- behandeling volgt een buikmassage met een natuurlijke Olie. Het is een zachte liefdevolle massage om de buik en baarmoeder te verwennen, en voor te bereiden op het inbinden. Terwijl de olie intrekt en zijn werk doet, mag jij lekker ontspannen met een heerlijke warme kruik op je buik.

 

Nu het lichaam goed verwarmd is en de buik en baarmoeder voorbereid zijn is het tijd om je buik in te binden.

Extra info;

- De eerste behandeling vind plaats ergens rond dag 4/7 na de bevalling.

- Voor deze behandelingen kom ik bij je thuis. 

- De buikwikkel kan via mij aangeschaft worden zodat je er altijd een zelf hebt, of als je dat makkelijker vind geleend worden. Voor het lenen van de wikkel vraag ik wel een borg van €45,- euro. Deze krijg je retour als de wikkel weer bij mij wordt ingeleverd in de juiste staat. 

- Ook na een keizersnee kan deze behandeling gevolgd worden, we kijken dan samen wanneer het aan jouw buik prettig voelt en de wond geheeld is. 

- Voor het beste resultaat raad ik minimaal 3 behandelingen aan. Meer of minder kan ook, maar in overleg.

- Na/tijdens de laatste behandeling leer ik aan jou of je partner hoe het inbinden moet. Zo kan je ook na de geboekte behandelingen nog lang genieten van de voordelen van het inbinden van je buik.  

Een behandeling kost € 75,00 euro per keer.

Dat is inclusief moxa en massage en ingebonden worden maar exclusief het gebruik van een Bellybind. 
Een Bellybind kan tegen een borg geleend worden of zelf aangeschaft worden. 

Binnen de gemeente Cranendonck (Budel - Budel-schoot - Budel-Dorplein, Gastel, Maarheeze) en Hamont-Achel worden geen reiskosten gerekend. Daarbuiten vraag ik een vergoeding van € 0,19 cent per kilometer. 

Mijn werkgebied is Brabant en Limburg, en de Belgische provincie Limburg. Woon jij niet in het werkgebied maar heb je wel interesse? Neem dan even contact op, wellicht is er een collega die ik aan kan raden.

Never miss an update

Vind je het leuk om op de hoogte te blijven van al het moois dat ik mag doen? Volg Happy, Healthy & Pregnant dan op Social Media

De Praktijk

Happy, Healthy & Pregnant is een praktijk aan huis. Je kan mij bezoeken op

 

Bevrijdingsstraat 23, 3930 Hamont (BE)

Telefonisch en via Whatsapp op

+31 (0)6-17383419